Csiszi Csuszi Polír & Autókozmetika

Polírozások

Az összes polírozás kezdeti fázisa


Az autó polírozás menete

Polírozás előtt alaposan meg kell tisztítani az autót a különböző szennyeződésektől. Mosás után az autót egy különleges, erre kifejlesztett tisztító gyurmával, ami a madárürülék maradványokat, kátrány felcsapódásokat és egyéb gépi-, kézi autómosás utáni gyors viasz maradványokat szedi le.

Színélénkítő polírozás:
1 lépcsőben, közép szemcsés polírpasztával az egész felületet megpolírozzuk, ami a gyári fényét adja vissza az autónak, de karcokat nem távolit el. Majd mikroszálas kendővel eltávolítjuk a polírpaszta maradványokat. A polírozás után egy vékony wax réteg felvitelével óvjuk autónkat a nap és az időjárás káros hatásaitól.

Többlépcsős korrekciós polírozás menete

Állapot függvényében választjuk ki hány lépcsős eljárás szükséges a karcok eltávolításához.
3 lépcsős polírozás menete:
3 különböző szemcséjű polírpasztával dolgozzuk át az autót, majd ezt befejezve kap a karosszéria egy wax védelmet, ami egyben UV álló, és vízlepergető hatású. Kb 4-5 hónapnyi védelmet biztosít.


4 lépcsős polírozás 

Menete:
4.000-es, 3.000-es vizes csiszoló géppel átcsiszoljuk a kezelendő felületet, ezáltal kb. a 80-90%-ban kijönnek a karcok a lakkból és egy matt felületet kapunk. Ezután jön a polírozás 3 lépcsőben durva, közép, és finom szemcséjű paszták használatával. Majd végül jöhet a védelem, egy teflon tartalmú mély viasz, ami kb. 8-9 hónap tartósságú.

A Wax bevonat előnyei:

  • hosszan tartó csillogást biztosít
  • vízlepergető hatású
  • kevésbé tapad meg rajta a kosz
  • alkalmazásával könnyebben lehet az autót tisztán tartani


Fényszóró polírozás

Menete:
A besárgult, lemattult, fátyolos kinézetű fényszóró felületét 400-as, 600-as,800-as, 1200-as, majd 3000-es vizes csiszoló géppel felcsiszoljuk. Eltávolítjuk a lakkréteget, majd ha ez kész kapunk egy sima matt felületet. Ezután közepes szemcséjű polírpasztával megpolírozzuk a plexit. Visszafényesedik, teljesen áttetszővé válik a fényszóró. Befejezésül kap egy uv álló bevonatot, ami beépül a mikro karcolásokba és ez által hosszasan védelmet biztosít a mattulás, sárgulás ellen. A kezelés garantált tartóssága minimum 1 évig. 

Fényszóró kerámia védelem

Miért jó a kerámia védelem?
Hosszan tartó védelmet biztosít a fényszórónak, ellenáll a karcosodásnak, kevésbé tapad meg rajta a szennyeződés (bogarak).
Milyen időtartamig marad rajta? 
Minimum 2 évig 

Fényszóró polírozás kerámia kezeléssel : 10.000 Ft / db
Hátsó lámpa polírozás kerámia kezeléssel : 3.500 Ft /db

Matrica eltávolítás 


Menete:
Hőlégfúvó segítségével felhevítjük az adott felületet, majd lehúzzuk a matricát, az esetleges maradványokat és a matrica ragasztóját speciális szerrel 
eltávolítjuk, majd a matrica helyét megpolírozzuk. 

Polírozni mért kell?

Mert az eltávolítást megelőzően hosszabb ideig a matrica takarta a fényezést, így csak a matrica körül tudta a nap kiszívni az autó színét, így látszik a matrica nyoma a lakkban. Polírozás után az esetek többségében 100% -ban el lehet tüntetni a nyomokat.

Hajó polírozás